Pagini

joi, 30 ianuarie 2014

TORT LA RECE

Ingrediente:

  •  4 oua                                                  
  • 1 kg.smantana dulce
  • 400 g zahar
  • 3 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • 1cutie ananas rondela
  • 1/2 pachet mare de piscoturi 
  • 1 kiwi
  • cca.50 ml apa
Preparare:

  • Ananasul se pune la scurs intr-o strecutatoare.
  • Din sirop se opreste o jumatete de cescuta pt.insiropat piscoturile.         
  • Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul adaugandu-se si restul de sirop pt.o mai buna omogenizare.
  • Gelatina se pune la topit in apa la foc mic,fara a se lasa sa fiarba.Cand a ajuns la temperatura camerei se adauga peste galbenusurile frecate,amestecandu-se energic pt.a nu se forma cocoloase.
  • Smantana se bate frisca adaugandu-se peste galbenusuri amestecand rapid.
  • Albusurile se bat spuma adaugandu-se peste compozitie.Daca doriti un pic mai acru se adauga zeama de la 1/2 de lamaie.


ASAMBLARE:


  • Intr-o tava cu pereti detasabili se unge cu margarina si se tapeteaza cu hartie de copt atat fundul cat si pereti tavii.Feliile de ananas se fixeaza pe peretii tavii(ele stau fixate deoarece sunt unse cu margarina).Pe fundul tavii se face un ornament din felii de kiwii,ananas sau ce alte fructe dorim.
  • Compozitia se imparte in 3 parti.
  • Se toarna prima parte.
  • Se niveleaza bine si se aseaza piscoturile oblic pe toata suprafata.Cu un penson se ung piscoturile cu restul de zeama de compot.
  • Se adauga inca o parte de compozitie,apoi piscoturi si la urma restul compozitiei.
  • Atentie:
  • trebuie sa fiti foarte rapizi la ansamblare deoarece compozitia se intareste si tortul va iesi neaspeectuos.


  Tortul se da la rece cu tot cu tava.Inainte de servire se scoate tava,se aseaza un platou peste el si se rastoarna.Pentru o mai buna desprindere se sterg marginile  tavii cu o laveta fierbinte.

Pofta buna.