Complexitate Redusă
Ingrediente
Ingrediente:
- 4 file piept de pui
- 150 ml iaurt
- 1 catel usturoi zdrobit
- 1 bucata de ghimbir de cca 2,5 cm, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
- 1 lingurita chili
- 1 lingura boabe de coriandru macinate
- 2-3 linguri zeama de Lime
- orez fiert pentru garnitura
- cateva feli de Lime pentru ornat
Pentru sosul Masala
- 20g unt
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapa medie tocata fin
- 1 ardei iute verde tocat foarte marunt (eu nu am folosit pentru ca au mancat si copiii)
- 1 lingurita Garam Masala
- 150ml smantana
- sare
- piper negru macinat
- 3 linguri frunze de coriandru tocate
Mod de preparare
As vrea pentru inceput sa dau reteta pentru a prepara condimentul GARAM MASALA, ingredient folosit foarte des in bucataria indiana.
Pentru a prepara Garam Masala, prajiti intr-o tigaie uscata, fara adaus de grasime:- 1/4 cana de seminte de coriandru, timp de 1-2 minute,apoi repetati operatia cu- 2 linguri chimen,- 1 ligura ardei iute rosu,- 2 lingurite cardamom macinat,- 2 rulouri de scortisoara rupte bucati mici si- 1 lingurita cuisoare.Toate pe rand.Dupa prajala, puneti-le intr-o rasnita pentru piper si macinati-le.
Radeti o nuscoara deasupra, amestecati bine si pastrati Masala intr-un recipient bine inchis.Preparare:
Taiati fiecare piept de pui in trei bucati, apoi crestati fiecare bucata de 2-3 ori.Amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, pudra de chilii, coriandrul macinat si zeama de Lime,
apoi amestecati cu carnea compozitia obtinuta si tineti carnea la marinat in frigider, de pe o zi pe alta.
Scoateti carnea din marinata si asezati-o intr-o tava unsa cu putin ulei.
Tineti puiul in cuptorul preincalzit pana ce carnea este moale si capata o usoara crusta aurie.Cat timp sta carnea in cuptor, incalzit untul si uleiul intr-o tigaie. Caliti ceapa timp de 5 minute.Adaugati ardeiul tocat si lingurita de Garam Masala.Dupa cateva secunde amestecati in tigaie smantana si marinata in care a stat puiul, apoi lasati totul pe foc cca 1 minut, amestecand continuu.Adaugati bucatile de pui din cuptor si amestecati bine inca un minut.Potriviti la gust cu sare si piper.Mod de servire
Serviti puiul la cuptor Tikka Masala alaturi de orez sau alte garnituri.