Pagini

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Pui indian Tikka Masala


Complexitate Redusă
    • Ingrediente

       
      Ingrediente:
      - 4 file piept de pui
      - 150 ml iaurt
      - 1 catel usturoi zdrobit
      - 1 bucata de ghimbir de cca 2,5 cm, curatat de coaja si dat prin razatoarea mica
      - 1 lingurita chili
      - 1 lingura boabe de coriandru macinate
      - 2-3 linguri zeama de Lime
      - orez fiert pentru garnitura
      - cateva feli de Lime pentru ornat
       
      Pentru sosul Masala
      - 20g unt
      - 3 linguri ulei de floarea-soarelui
      - 1 ceapa medie tocata fin
      - 1 ardei iute verde tocat foarte marunt (eu nu am folosit pentru ca au mancat si copiii)
      - 1 lingurita Garam Masala
      - 150ml smantana
      - sare
      - piper negru macinat
      - 3 linguri frunze de coriandru tocate
       
       
    • Mod de preparare

      As vrea pentru inceput sa dau reteta pentru a prepara condimentul GARAM MASALA, ingredient folosit foarte des in bucataria indiana.
      Pentru a prepara Garam Masala, prajiti intr-o tigaie uscata, fara adaus de grasime:
      - 1/4 cana de seminte de coriandru, timp de 1-2 minute,
      apoi repetati operatia cu
      - 2 linguri chimen,
      - 1 ligura ardei iute rosu,
      - 2 lingurite cardamom macinat,
      - 2 rulouri de scortisoara rupte bucati mici si
      - 1 lingurita cuisoare.
      Toate pe rand.
      Dupa prajala, puneti-le intr-o rasnita pentru piper si macinati-le.
      Radeti o nuscoara deasupra, amestecati bine si pastrati Masala intr-un recipient bine inchis.
      Preparare:
      Taiati fiecare piept de pui in trei bucati, apoi crestati fiecare bucata de 2-3 ori.
      Amestecati iaurtul, usturoiul, ghimbirul, pudra de chilii, coriandrul macinat si zeama de Lime,
      apoi amestecati cu carnea compozitia obtinuta si tineti carnea la marinat in frigider, de pe o zi pe alta.
      Scoateti carnea din marinata si asezati-o intr-o tava unsa cu putin ulei.
      Tineti puiul in cuptorul preincalzit pana ce carnea este moale si capata o usoara crusta aurie.
      Cat timp sta carnea in cuptor, incalzit untul si uleiul intr-o tigaie. Caliti ceapa timp de 5 minute.
      Adaugati ardeiul tocat si lingurita de Garam Masala.
      Dupa cateva secunde amestecati in tigaie smantana si marinata in care a stat puiul, apoi lasati totul pe foc cca 1 minut, amestecand continuu.
      Adaugati bucatile de pui din cuptor si amestecati bine inca un minut.
      Potriviti la gust cu sare si piper.
    • Mod de servire

      Serviti puiul la cuptor Tikka Masala alaturi de orez sau alte garnituri.