Pagini

marți, 28 ianuarie 2014

Prajitura Raffaello


                  -








          Ingrediente

               blat 1

- 3 oua , 200 g zahar , 100 ml ulei ,100 ml lapte , 200 g faina , 1 plic praf copt

                                                   blat 2 
                                   - 5 albusuri , 150 g zahar , 150 g nuca de cocos ,
                                    -2 linguri faina , 1/2 plic praf copt
 Crema
- 500 ml frisca lichida , 400 gr ciocolata alba , 1 plic de gelatina
Preparare-Blat 1 
Ouale se separa , galbenusurile se freaca cu 100 g zahar , laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g zahar ramase , se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt . 
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace .
Preparare-Blat 2
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ce spuma este tare .
 Se adauga nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt . 
Compozitia se coace in aceeasi tava in care ati copt si primul blat , captusita cu hartie de copt. 
Preparare crema 

Frisca se pune pe foc pana ce da sa fiarba , se adauga ciocolata razuita si se amesteca in continuu pana aceasta s-a topit. 
Se lasa sa se raceasca si apoi se bate bine cu mixerul . 
Gelatina se dizolva in apa rece , apoi se topeste pe foc .
 Dupa ce s-a racit putin se adauga la frisca.
Asamblare Prajitura 
Pe un platou se aseaza blatul 1 , se insiropeaza putin si se intinde jumatate din crema de ciocolata .
Apoi se pune blatul 2 
 Deasupra se intinde cealalta jumatate de crema si se presara nuca de cocos 
Prajitura se lasa la rece pana cand se intareste crema .
Pofta Buna