Pagini

vineri, 31 ianuarie 2014

Tort cu Inghetata de Cacao si Menta

Mod de preparare



Blat:


  •  Albusurile se bat spuma tare.
  •  Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.

  • Se adauga si zeama de lamaie. coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.


Inghetata:

  • Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. 
  • Se adauga laptele fierbinte,se omogenizeaza si se dat din nou pe foc,pana se ingrosa putin compozitia
  • .Se lasat la racit.

  • Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone.
  • Dupa ce compozitia de oua s-a racit se adauga cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.

  • Se imparte compozitia in 2 parti.In una se pune cacaoa amestecata cu Nesquik,iar in cea de doua siropul de menta.

  • Se pun vasele la congelator,pana se intarieste putin.


  • In tava in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara se pune compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si se acopera cu blatul de bezea.
  • Se inveleste totul in folie si se dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.

  • Inainte de servire,se rasturna pe un platou si se orneaza cu frisca si fulgi deciocolata.
Pofta buna.