Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Ușor
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Ușor
Ingrediente:
-4 oua,
-4 linguri zahar,
-4 linguri faina,
-1 praf de copt,
-1 praf de sare
Umplutura :
-6 mere,
-150 gr zahar,
-2 portocale,
-2 pliculete gelatina,
-1 esenta vanilie
Decorare :
-frisca,
-ciocolata rasa
Blat :
-4 oua,
-4 linguri zahar,
-4 linguri faina,
-1 praf de copt,
-1 praf de sare
Umplutura :
-6 mere,
-150 gr zahar,
-2 portocale,
-2 pliculete gelatina,
-1 esenta vanilie
Decorare :
-frisca,
-ciocolata rasa
Preparare:
2. Intre timp,
-curatam merele , se taie in felii subtiri si se fierb in apa cat sa le acopere, impreuna cu zaharul
-gelatina se lasa la inmuiat in 100 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi, fara ca aceasta sa fiarba.
-se adauga in compotul de mere impreuna cu zeama de la cele 2 portocale si esenta de vanilie.
3. se toarna compozitia peste blat si se lasa la rece , sa se intareasca.
Se decoreaza cu frisca batuta si ciocolata rasa.
Pofta Buna
1 .Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,
-se adauga zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste .
-se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile si avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn.
-se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se coace cca 20 min , apoi o lasam la racit.
-se adauga zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste .
-se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile si avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn.
-se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se coace cca 20 min , apoi o lasam la racit.
2. Intre timp,
-curatam merele , se taie in felii subtiri si se fierb in apa cat sa le acopere, impreuna cu zaharul
-gelatina se lasa la inmuiat in 100 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi, fara ca aceasta sa fiarba.
-se adauga in compotul de mere impreuna cu zeama de la cele 2 portocale si esenta de vanilie.
3. se toarna compozitia peste blat si se lasa la rece , sa se intareasca.
Se decoreaza cu frisca batuta si ciocolata rasa.
Pofta Buna