Pagini

duminică, 9 februarie 2014

Prajitura Rumba

Prajitura cu foi de napolitane, crema de unt,blat de bezea cu nuca, visine, rahat. !
Ingrediente:
Pentru blat:
    Foarte, foarte gustoasa!!!!!!!!!!!
  • 7 albusuri
  •  7 linguri zahar
  •  7 linguri faina
  •  100 g. rahat, taiat cubulete
  •  100 g. nuci, tocate cu cutitul
  •  100 g. visine, fara samburi
Pentru crema:
  •  7 galbenusuri
  •  100 g. zahar
  •  200 g. unt
In plus:
  •  2 foi napolitane
Mod de preparare:


Blat:
  • Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, pana stau bat , ca la bezea.
  •  Se cerne faina si se amesteca cu visinele, cubuletele de rahat si nuca tocata (nu macinata). 
  • Se adauga apoi in bezea, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn.
  • Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 30×28 cm. 
  • Se toarna aluatul si se niveleaza. 
  • Prajitura se coace cca. 25 de minute. 
  • Se lasa sa se raceasca in tava.
Crema: 
  • Se pun galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o cratita la bain-marie; din momentul in care apa din vasul de dedesubt incepe sa fiarba, se lasa aprox. 12 minute la fiert. 
  • Se amesteca des, mai ales in ultimele minute, cand compozitia se ingroasa. 
  • Se lasa  crema sa se raceasca, untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, se spumeaza intr-un bol incapator. 
  • Se pune cate o lingura de unt  in crema, amestecand bine, pana se termina crema. 
  • Va rezulta o crema spumoasa 
Asamblare: 
  • Se pune o foaie de napolitana in forma . 
  • Se pune jumatate din cantitatea de crema, se acopera cu blatul copt, se adauga cealalta jumatate de crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de napolitana. 
  • Se rade ciocolata si se lasa la rece peste noapte, cu ceva greu deasupra.
  • Se feliaza cu grija, cu un cutit bine ascutit, in bucati potrivite. 
  • Se tine la frigider pana la o noua degustare 
Recomandare:

  • Daca aveti timp, puteti coace nucile, intregi, 5-8 minute la cuptor, la temperatura potrivita, inainte de a le toca. 
  • Prajitura va fi si mai aromata!
  • Visinele se pot inlocui cu stafide, tinute 2-3 ore in rom sau intr-un pahar cu apa  in care se toarna doua, trei lingurite de esenta de rom.

 Reteta preluata de la Laura S