Prajitura cu foi de napolitane, crema de unt,blat de bezea cu nuca, visine, rahat. !
Ingrediente:
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 albusuri
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 100 g. rahat, taiat cubulete
- 100 g. nuci, tocate cu cutitul
- 100 g. visine, fara samburi
- 7 galbenusuri
- 100 g. zahar
- 200 g. unt
- 2 foi napolitane
Blat:
- Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, pana stau bat , ca la bezea.
- Se cerne faina si se amesteca cu visinele, cubuletele de rahat si nuca tocata (nu macinata).
- Se adauga apoi in bezea, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn.
- Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 30×28 cm.
- Se toarna aluatul si se niveleaza.
- Prajitura se coace cca. 25 de minute.
- Se lasa sa se raceasca in tava.
- Se pun galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o cratita la bain-marie; din momentul in care apa din vasul de dedesubt incepe sa fiarba, se lasa aprox. 12 minute la fiert.
- Se amesteca des, mai ales in ultimele minute, cand compozitia se ingroasa.
- Se lasa crema sa se raceasca, untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, se spumeaza intr-un bol incapator.
- Se pune cate o lingura de unt in crema, amestecand bine, pana se termina crema.
- Va rezulta o crema spumoasa
- Se pune o foaie de napolitana in forma .
- Se pune jumatate din cantitatea de crema, se acopera cu blatul copt, se adauga cealalta jumatate de crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de napolitana.
- Se rade ciocolata si se lasa la rece peste noapte, cu ceva greu deasupra.
- Se feliaza cu grija, cu un cutit bine ascutit, in bucati potrivite.
- Se tine la frigider pana la o noua degustare
- Daca aveti timp, puteti coace nucile, intregi, 5-8 minute la cuptor, la temperatura potrivita, inainte de a le toca.
- Prajitura va fi si mai aromata!
- Visinele se pot inlocui cu stafide, tinute 2-3 ore in rom sau intr-un pahar cu apa in care se toarna doua, trei lingurite de esenta de rom.
Reteta preluata de la Laura S