Pagini

duminică, 9 februarie 2014

Prajitura Bounty Bars

Prajitura Bounty Bars este o prajitura simpla,dulce si delicioasa cu crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata care se prepara foarte usor

Blat:
  • - 125 g. unt
  • - 100 g. zahar brun
  • - 3 oua
  • - 200 g. faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 3 linguri lapte
  • - 1 lingurita plina praf de copt

Crema de cocos:
  • - 300 ml. lapte
  • - 3 linguri rase de gris
  • - 100 g. unt
  • - 100 g. zahar
  • - 100 g. nuca de cocos
  • !!! Daca sinteti mari amatori de crema (noi da :D) dublati cantitatile de la crema de cocos. Veti obtine o prajitura si mai savuroasa 

Insiropat (optional):
  • - lapte caramel sau lichior de cocos

Glazura:
  • - 200 g. ciocolata de lapte
  • - 50 g. unt sau 1 lingura ulei

Mod de preparare:


Blatul:
  • Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). 
  • Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. 
  • Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
  • Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. 
  • Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C. 
  • Se lasa apoi blatul la racit.

Siropul:
  • Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 100 ml. lapte rece,se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul). 

Crema:
  • Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. 
  • Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. 
  • Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema)

Glazura:
  • Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, tinut la temperatura camerei, la bain-marie sau la microunde. 
  • Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.
  • Se lasa prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza  si se serveste.


 Reteta preluata de la Laura S