Pagini

duminică, 9 februarie 2014

Prajitura dietetica cu lapte batut si capsuni

 Prajitura dietetica foarte gustoasa si usor de preparat
 
Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - 500 ml. lapte batut
  • - 120 g. fructoza
  • - 100 ml. ulei
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 250 g. faina de secara sau faina neagra de grau
  • - 500-600 g. capsuni proaspete sau 100 g. gem de capsuni dietetic (pentru diabetici)



Mod de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).
  • Se bat ouale spuma cu fructoza (timp de aprox. 5 minute). 
  • Se adauga uleiul si laptele batut si se mai amesteca cateva minute cu mixerul. 
  • Se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna. 
  • Se inglobeaza apoi in compozitie. 
  • Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase.
  • Se tapeteaza o forma, de aprox. 25 cm. x 16 cm, cu hartie de copt. 
  • Se toarna jumatate de aluat in tava si se aseaza sferturi de capsuni  sau “bucatele” de gem de capsuni, pe care le asezati din loc in loc in toata tava, cu ajutorul unei lingurite. 
  • Se toarna cealalta jumatate de aluat, asftel: daca folositi capsuni proaspete, aluatul se niveleaza usor cu o spatula dar daca folositi gem, turnati aluatul in fasii deasupra movilitelor de gem, fara sa le mai atingeti,asa se vor crea buzunarelele alea delicioase, pe care le vedeti in poza 
  • Se coace prajitura, la foc mediu, pentru cca. 35-40 de minute. 
  • Prajitura se lasa la racit si se taie in bucatele. Nu e nevoie sa le pudrati cu zahar praf, fiindca sint perfecte asa cum sint  
Recomandare:
  •  Fructoza se poate inlocui cu 10 pastile de zaharina, sfaramate si dizolvate intr-o lingura de apa calda, dar trebuie sa stiti ca zaharina devine amara atunci cand preparatele se fierb sau sint introduse la cuptor.
 Reteta preluata de la Laura S