Pagini

sâmbătă, 8 februarie 2014

Prajitura cu visine pentru diabetici

Ingrediente:
  •  200-250 g. visine fara samburi 
  •  150 g. unt
  •  4 linguri fructoza
  •  4 oua mari
  •  120 ml. lapte
  •  200 g. faina alba
  •  100 g. faina de secara
  •  1/2 plic praf de copt (5 g.)
  •  2 linguri suc portocale sau lamaie
  •  1 lingurita coaja de portocala rasa (optional) 

Mod de preparare:
Se scurg visinele, daca sint din compot; se dezgheata, daca sint din congelator.
Se incinge cuptorul la 175 grade C (foc potrivit).
Se amesteca bine cu mixerul untul si indulcitorul. Se adauga ouale, pe rand si laptele caldut.
Se amesteca faina cu praful de copt, se cern si se adauga immpreuna cu sucul si coaja rasa de portocala in aluat.
Se toarna aluatul intr-o forma de aprox. 25 x 35cm. tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se aseaza visinele pe aluat, cat mai uniform si se introduce la cuptor pentru cca. 30 de minute.
Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit. Se poate pudra cu indulcitor praf.
Delicioasa!!!!!!!!
 Puteti folosi in loc de visine, caise din compot.