Pagini

duminică, 9 februarie 2014

Prajitura cu morcovi si nuci

Pentru aluat:                                                             
  • - 350 g. unt
  • - 300 g. zahar brun
  • - 6 oua
  • - 350 g. faina
  • - 1 plic praf de copt (10 g.)
  • - 1, 2 cuisoare maruntite fin
  • - 1 lingurita rasa de praf de scortisoara
  • - 125 g. nuci, taiate marunt
  • - 350 g. morcovi, curatati si rasi

 Pentru crema de branza dulce:
  • - 500 g. branza dulce de vaci
  • - 75 g. zahar pudra vanilat
  • - 6, 7 linguri lapte

 Pentru ornat:
  • - jumatati de nuca

 Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). 
  • Puneti intr-un castron untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, impreuna cu zaharul brun si amestecati bine timp de 2-3 minute, cu mixerul. 
  • Adaugati ouale, unul cate unul, si bateti pana la omogenizarea compozitiei. 
  • Cerneti faina si praful de copt si adaugati-le, impreuna cu mirodeniile, in compozitia rezultata.
  • Adaugati, amestecand, morcovii rasi si nucile taiate marunt cu cutitul  
  • Turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunile 40 cm x 30 cm, tapetata cu hartie de copt. 
  • Nivelati suprafata si coaceti 20 de minute, dupa care micsorati temperatura la 165 grade C (foc mic).
  •  Lasati prajitura la copt inca vreo 25 de minute sau pana ce scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
  • Lasati prajitura sa se racoreasca bine, apoi scoateti-o pe un gratar pentru a se raci complet.
  •  Bateti, in timpul acesta, branza dulce cu zaharul pudra si laptele si intindeti glazura deasupra prajiturii. 
  • Tineti prajitura in frigider pana in momentul servirii, cand o taiati in patrate, pe care le ornati cu cate o jumatate de nuca.