- - 350 g. unt
- - 300 g. zahar brun
- - 6 oua
- - 350 g. faina
- - 1 plic praf de copt (10 g.)
- - 1, 2 cuisoare maruntite fin
- - 1 lingurita rasa de praf de scortisoara
- - 125 g. nuci, taiate marunt
- - 350 g. morcovi, curatati si rasi
Pentru crema de branza dulce:
- - 500 g. branza dulce de vaci
- - 75 g. zahar pudra vanilat
- - 6, 7 linguri lapte
Pentru ornat:
- - jumatati de nuca
Mod de preparare:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
- Puneti intr-un castron untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, impreuna cu zaharul brun si amestecati bine timp de 2-3 minute, cu mixerul.
- Adaugati ouale, unul cate unul, si bateti pana la omogenizarea compozitiei.
- Cerneti faina si praful de copt si adaugati-le, impreuna cu mirodeniile, in compozitia rezultata.
- Adaugati, amestecand, morcovii rasi si nucile taiate marunt cu cutitul
- Turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunile 40 cm x 30 cm, tapetata cu hartie de copt.
- Nivelati suprafata si coaceti 20 de minute, dupa care micsorati temperatura la 165 grade C (foc mic).
- Lasati prajitura la copt inca vreo 25 de minute sau pana ce scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
- Lasati prajitura sa se racoreasca bine, apoi scoateti-o pe un gratar pentru a se raci complet.
- Bateti, in timpul acesta, branza dulce cu zaharul pudra si laptele si intindeti glazura deasupra prajiturii.
- Tineti prajitura in frigider pana in momentul servirii, cand o taiati in patrate, pe care le ornati cu cate o jumatate de nuca.