Pagini

sâmbătă, 8 februarie 2014

Prajitura rapida cu visine


Ingrediente pentru cca. 20 de bucati
  •  7oo g. visine
  •  100 g. unt
  •  125 g.zahar
  •  3 oua
  •  180 g. faina
  •  70 g. amidon
  •  1/2 plic praf de copt
  •  1 praf de sare
  •  1 lingurita coaja de lamaie (optional)
  •  20 ml. rom
  •  1 lingura lapte
Visinele se aleg,se spala si se golesc de samburi.
  • Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Cu ajutorul mixerului, se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul.
  • Se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon, praf de copt si coaja de lamaie, apoi rom si lapte.
  • Blatul se aseaza in tava pregatita, se niveleaza si se repartizeaza deasupra, uniform, visinele:
  • Se coace prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute:
  • Apoi se scoate si, inainte de servire, se presara deasupra zahar praf:

Prajitura este cu adevarat delicioasa si nu se prepara deloc greu.
Se poate face oricand, cu orice alte fructe, sau chiar cu visine din congelator